carolinaochhundarna.blogg.se

Hallå! I denna blogg kommer du under en månads tid att få läsa om min resa i Spanien där jag kommer att jobba för organisationen SOS-Animals som tar hand om herrelösa hundar! Du kommer att få läsa en hel del om hundarna, tillvaron på organisationen och mig iklädd i mina remsandaler!

SNIPP SNAPP SLUT SÅ VAR SAGAN SLUT

Publicerad 2013-08-27 20:14:00 i Allmänt

Jag är hemma! Det är en sådan konstig känsla men ändå så hemvan att man vänjer sig snabbt! Jag förstår inte att jag var borta i Spanien i tre veckor och fem dagar, det har gått så fort!
Det var en väldigt glad Carolina som klev ut i ankomsthallen på Arlanda klockan tjugo i tolv igår kväll. Jag lämnade av de två hundar jag hade haft med mig till en glad "fostermamma" och en ännu gladare ägare till en ny hund. Sedan fick jag äntligen krama om min egen hund vilket fick tårarna att rinna nedför kinderna och sen gå vidare till pojkvän och mamma som kramade (och pussade) mig ännu mer! Munnen gick i ett och hjärtat lika så! Tänk vad man kan sakna människor (och hundar) så mycket, det får en att uppskatta dem ännu mer!

Dock hade tårarna runnit redan tidigare under dagen då det var dags att lämna SOS Animals. Min favorit Sasha var det svårast att lämna, speciellt när man är så ovetande om hon kommer att få ett hem eller inte. Jag önskar så att jag kunde ta med henne, men jag kan motvilligt förstå varför det räcker med en hund. Mina kinder fortsatte att blötas ner när jag sa hejdå till de fina vänner jag har funnit under denna resa. Dock är det skönt att veta att man har möjligheten att träffa dom utan att behöva flyga fyra timmar.

Jag tänkte skriva en liten lista på vad jag har lärt mig under dessa 26 dagar.

LÄRDOMAR

 

- Jag har lärt mig att olika hundar behöver bemötas olika, ett sätt bara kommer man inte långt på.

- Jag har lärt mig olika sätt att bemöta hundar.

- Jag har insett hur mycket jag uppskattar renlighet och personlig hygien.

- Jag har förstått innebörden hur det är leva själv, med handling, egen matlagning, städning osv osv i all oändlighet.

- Jag har lärt mig (än en gång) att hemlängtan till slut ger med sig, bara man har tålamod.

- Jag har lärt mig hur man på rätt sätt svänger höfterna till musiken medans man moppar golv.

- Jag har förstått hur mycket lättare livet blir med en damsugare.

- Jag har neutraliserat känslan för bajs, jag är nu helt immun mot äckelkänslor.

- Jag har eliminerat min lilla rädsla för getingar, men fått ett ökat hat mot flugor.  

- Jag har lärt mig hur man avbryter ett hundslagsmål.

- Jag har förstått hur mycket det ligger bakom en ideell organisation.

- Jag har insett hur tacksam jag är att leva i ett sånt organiserat land som Sverige.

- Jag har insett hur tacksam jag är för att jag får ha mina nära och kära i min närhet.

- Jag har lärt mig att blogga.

- Jag har på riktigt insett fördelarna av att jobba hårt med sin hund.

- Jag har på riktigt insett att jag kommer ha hund i resten av mitt liv.

Billy, som jag hade i knät hela flygresan hem i en liten väska!
Elvis och Sasha!
 

Jag vill tacka er som har följt mig på den här resan! Det har känts så bra att veta att ni har funnits där hemma och läst! Jag har haft en fantastiskt upplevelse och uppfyllt ett av mina mål i livet, vilket är en underbar känsla. Jag skulle vilja skicka lite extra kärlek till min mamma som har kommenterat varje dag, som har förgyllt min tillvaro!
Nu tackar jag för mig, en sista gång - massa kramar!
 
Om ni har några frågor om arbetet på gården eller mina upplevelser så tveka inte att maila mig på carolina.denijs@hotmail.com :) 
 

SISTA PASSET

Publicerad 2013-08-26 14:02:02 i Allmänt

Nu har jag matat, medicinerat, plockat bajs, fyllt vattenskålar och pooler, gått promenader, sopat, moppat, skurat och dammat en sista gång, i alla fall på SOS Animals i Spanien... Jag gick en extra lång promenad med min allra största favorit Sasha och hennes kompanjon Elvis. Det kan man kalla livskvalité! Gick och lyssnade på musik och bara njöt av hundarnas energi och Sashas underbara ögonkontakt!
 
Jag försöker att inte tänka på att jag lämnar det här snart, och det går ganska bra då jag känner mig så stressad över alla saker jag vill hinna med - ta massa bilder på vovvarna, sola, packa, duscha, gosa, leka och dessutom äta upp allt jag har i skafferiet och kylskåpet! Igår gick det dock inte att undvika avfärden, då jag sa hejdå till hundarna vid det nya huset, som jag nästan har kommit närmast under de här veckorna eftersom jag har varit där mest! Det rann mycket tårar, men som tur var kom Sullivan och la huvudet på min axel och slickade bort mina tårar. Han är nog en av de hundarna som har utvecklats mest under tiden jag har varit här. I början skulle han alltid bita i kopplet, händerna eller annan lämplig kroppsdel och då han inte hade förstått att bara nafsa löst gjorde det hiskeligt ont! Men nu händer det max en gång per promenad och jag vet precis hur jag ska hantera det, något som gör en ganska lycklig!
 
Sullivan!
 Prince, en av de hundarna som har varit här längst, tillsammans med Kika på bilden under!
 
 Båda dessa är helt underbara och lätta hundar, vilket gör det svårt för oss här borta att förstå att de inte får hem. Men förhoppningsvis kommer de till Sverige till fosterhem snart och då kommer de att få hem på momangen!
 
Vackra hundar i vackra omgivningar!
 
Under min sista promenad vid det nya huset gick vi förbi huset där den stora Grand Daniosen Stefano bor med sin ägare Rafael och sin hundkompis Felipe. Varje dag då vi har gått förbi där har vi stannat och "pratat" lite med Rafael på knagglig spanska. Igår kom han ut med en stor hink med kaktusfrukter som vi fick smaka. Sen blev vi inbjudna i hans vackra trädgård prydd med tomatplantor, citronträd, paprikaplantor och massa mer. Vi blev erbjudna att få en av hans kaniner och fick sedan med oss en påse full med skalade kaktusfrukter. Så himla genomsnäll människa som förgyllde min sista promenad där!
 
Stefano och Rafael!
Han stod och skalade frukterna som vi sen fick äta färska!
 
Ett hyffsat omaka par!
 
 Han skalade och jag la ner i påsen!
 
Fina Isabella med extremt begåvade pose-hundar!
 
Jag avslutar inlägget med en bild på lilla Frankie, som har bott med sin mamma Flow i det nya huset som "vakthundar". En otroligt klantig liten valp utan någon koll på sin kropp!
Om två och en halv timme sitter jag i bilen på väg till flygplatsen! SJUKT.
 
KRAMISAR
 

"DET HÄR BLIR SISTA GÅNGEN JAG..."

Publicerad 2013-08-26 07:28:40 i Allmänt

Igår är det min sista heldag här på SOS Animals i Spanien. Idag klockan halv fem blir jag skjutsad till flygplatsen med två vovvar med i bagaget för att ta hem till Sverige. En ska få en ny familj och en ska bo i fosterhem tills hon får ett permanent hem! Det känns så konstigt! Det här har ju varit mitt hem under en månad och mina nya vänner har varit min permanenta familj. Man har blivit van med rutinerna, huset, solen, hundarna och alla de skratt som har ljudit mellan väggarna här borta. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt rubriken som pryder detta inlägg...
För två dagar sen var det min sista gång på SOS 2 och igår tillbringade jag båda passen vid det nya huset! Jag ville visa er lite bilder på vovvarna från SOS2. Så fina!
 
 Benson
 Abbe
 Lennon
 Matilda som kallas Tille
Lilla Bella(-bus)
Zlatan, världens knähund trots hans storlek. Jag tycker han är så lik min fasters gamla hund som hette Peppe, i alla fall vad jag minns!
 
Den här tiden imorgon ligger jag i min egen säng och sover (om jag inte vaknar av reflex och redo att plocka bajs i högsta hugg!)!
Vi hörs senare idag, håll utkik! KRAMAR
 
 

MIN MAMMAS DOTTER

Publicerad 2013-08-24 12:37:51 i Allmänt

Jag vet inte riktigt hur många gånger igår kväll som jag upprepade frasen "Det här är helt fantastiskt", något som jag definitivt har fått efter min kära mor. Men som Caroline sa, det är bättre att säga det många gånger än ingen gång alls! Anledningen till att jag var så nöjd var att vi befann oss på en indisk restaurang som serverade helt underbart god mat, det bästa indiska jag har ätit faktiskt. Är det inte konstigt, att små städer som Coin och Villa Franco har lagat till två av de bästa måltiderna jag har ätit i mitt liv?
Jag åt Chicken Korma, en rätt som jag äter varje år på Stockholm maraton med min pappa. Förutom att rätten var ännu bättre än hemma så var även personalen och stämningen toppen, även fast restaurangen låg precis vid en väg. Självklart tog vi vitlöks-naan till och en ny typ, cheese-naan, som också fick mina mungipor att luta uppåt!
Kvällen var härlig med de återstående tjejerna som är kvar här, trivs så bra!
 
Vi fick lite förrätt med olika såser när vi hade beställt! Bröden smakade som chips!
Tyckte det var en sådan fin vattenflaska!
Vi lyxade till det och beställde in en kanna Sangria, otroligt god!
Lite ofräsch men glad!
 
 
Efter den här bilden kom de med deras egen kamera och tog en bild för att lägga upp på deras facebook-sida!
 
Vitlöks-naan!
Fin bild på Caroline!
Carolines vegetariska spenatröra med ost, min chicken korma och ris!
Isabella, riktigt go tjej!
Chicken tandoori och Chicken Pinaani.
Anna, som har varit här sen december. Hon har tagit an oss så himla bra!
Min chicken korma!
Allt är så billigt!!
 Vid vägkanten stod det lite stånd so sålde en massa fina saker!

Lite överfullt men härligt att se!
 
Känns så konstigt att jag bara har fyra arbetspass kvar här på SOS! Man har vant sig med den här tillvaron, men det ska bli skönt att få träffa alla fina igen!
Kramar!

SPANIEN VS. SVERIGE

Publicerad 2013-08-23 13:44:04 i Allmänt

God eftermiddag på er alla fina!
 
Jag har under dagen suttit och funderat lite på vad jag skulle förgylla min blogg med denna dag och det slutade med att jag snodde Carolines, som är den andra bloggdrottningen på stället, idé om att jämföra det bästa med att befinna sig i Spanien som volontär och det bästa med att vara hemma i Sverige.
 
SPANIEN
 
- Man får chansen att hjälpa utsatta och övergivna hundar och hjälpa dem till en bättre vardag.
 
- Man får se hur dessa underbara hundar äntligen får riktiga och kärleksfulla hem, precis som de förtjänar.
 
- Man får se hur hundarna utvecklas från rädda, skygga, osäkra och aggressiva till självsäkra, levnadsglada, gosiga och snälla hundar.
 
- Man får hjälpa hundar att lära sig nya saker.
 
- Man får träffa nya och härliga vänner.
 
- Man får solbränna och den underbara energi solen ger som gör att man känner sig glad.
 
- Man har en egen pool.
 
- Man lär sig så mycket om hundens beteende och hur man ska handskas med dom, på alla möjliga sätt.
 
- Man har aldrig känt sig så uppskattad och älskad av djur som här.
 
- Man får en månads lång semester några timmar per dag.
 
- Man får uppleva varma sommarkvällar varenda dag.
 
- Om man vill, får man ligga i sängen sex timmar i sträck, mitt på dagen, med gott samvete.
 
- Man får växa som person med ökad ansvarskänsla och en blick i det riktiga vuxenlivet i att ta hand om sig själv.
 
SVERIGE
 
- Man får umgås med sina närmaste och käraste.
 
- Man svettas inte konstant.
 
- Man får bo i en ren och fin lägenhet.
 
- Man är inte ständigt i kontakt med bajs.
 
- Man får vara med sin alldeles egna, uppfostrade, lydiga, söta, perfekta lilla hund.
 
- Man slipper köra runt i en illaluktande och smutsig bil.
 
- Man får sova i sin egen, underbara säng.
 
- Man har en fungerande damsugare.
 
- Man får pussar och kramar av människor, inte bara hundar.
 
- Man har inte på sig samma, smutsiga kläder varenda dag.
 
- Man får ha sina kläder i en riktig garderob.
 
- Man får möjligheten att känna sig fräsch.
 
- Man behöver inte handla och laga samma mindre välsmakande mat varenda dag, flera gånger om dagen.
 
- Man känner sig nästan alltid trygg.
 
SAKNAR ER, KRAM

AMEN DET VAR VÄL SATAN

Publicerad 2013-08-22 22:13:27 i Allmänt

Man kan väl inte säga att jag inte har haft den bästa dagen i mitt liv precis... 
Dagen börjar som vanligt, jag och Anna åker till SOS 2 och efteråt åker jag med en av hundarna till veterinären. Allt är frid och fröjd på vägen tillbaka till nya huset där jag ska hämta upp Isabella och Caroline samt två andra hundar som också ska till veterinären. Helt plötsligt hör jag en tuting bakom mig och märker att det står POLICE fram på motorhuven på bilen som kör bakom. De två männen i bilen gestikulerar att jag ska svänga in till sidan. Jag kör in på en parkering och stannar och väntar med ett överraskande lugn på att poliserna ska kliva ur, förmodligen av anledningen att jag inte hade en aning om vad jag hade gjort fel.
De börjar prata spanska och med en len röst svarar jag bara "Inglés?" som betyder "Engelska?". De förklarar då att jag har gjort en olaglig sväng. Istället för att köra åt höger och svänga i en rondell har jag direkt kört över vägen och svängt till vänster. Sedan börjar de misstänkt fråga mig vad jag gör här och om det är min egen bil. Jag antar att de blev extra misstänksamma på grund av våran bil som förmodligen exakt ser ut som en "tjuvbil". Den är bucklig, skruttig, skitig och har inte mycket luft i däcken. Jag känner mig, och ser förmodligen ut som en riktigt dum blondin som säger ursäktande att jag varken såg skylten eller har med mig mitt körkort. De kräver att titta på försäkrningspapprena som jag tack och lov visste var de låg. Efter mycket tillsägningar om att jag måste ha med mig mitt körkort och lite fler frågor om var jag kommer ifrån och när jag ska åka låter de mig fantastiskt nog låta mig köra vidare utan böter eller annat. Min glada inställning till Farbror Blå fortsätter att flöda!

Men dagen är inte klar efter det! Jag åker och hämtar tjejerna och hundarna för att åka tillbaka till veterinären, sedan åker jag och Isabella och handlar och sen tillbaka till veterinären igen för att hämta upp Caroline och vovvarna. Då ska Caroline också åka och handla så som vi har kommit överrens om. Dock är känslan av att sitta i en stekhet bil medan siestan tickar iväg något mindre lockande när man är helt slut!
När vi äntligen kommer hem och jag äntligen ska lägga mig vid poolen. Vad händer om inte att rören under diskbänken börjar spruta vatten precis överallt och köksgolvet förvandlades till en mindre sjö. Detta leder till att jag och Isabella får stå och torka upp vatten en halvtimme samt torka massa musbajs under diskbänken! Får man lov att klaga då?
En mindre charmig bild på mig under sinken för att försöka agera rörmokare, gick sådär...
 
Till slut fick jag äntligen ligga vid poolen en halvtimme innan jag blev för trött och gick in och tröståt chokladglass för att sedan slockna en halvtimme innan nästa jobbpass!
Under passet presenterades en ny valp för hundarna som tidigare hade varit på tvåan. En av våra hundar hälsar på nya vovvar genom att "attackera" dem tills de lägger sig ner och efter det är det lugnt. Problemet var bara att denna valp inte la sig ner utan slogs tillbaka. Lärdomen efter tidigare erfarenhet gjorde att jag fick bort Hardy som den äldre hunden heter genom att dra bort honom svansen. Då de rök ihop igen efter ett tag kom jag fel och mitt knä kom emellan de båda. Dock kände Hardy då hans käkar slogs ihop på mitt knä och släppte innan det blev något sår, tur det!
 
Det var min fantastiska dag, vi får hoppas på bättre förutsättningar imorgon. Då blir det indisk restaurang! Jag vill passa på att säga hejdå till Oscar (även om han inte läser det här) som åker hem en månad för att sedan komma tillbaka hit igen!
 
Hoppas ni har det bra, saknar er, speciellt idag! KRAM
 

FINGERFÄRDIG

Publicerad 2013-08-21 21:31:47 i Allmänt

 
Här är mannen jag berättade om! Helt fantastiskt fina tavlor blev det!
 
Caroline köpte den här!
 
KRAM

EN TRIPP TILL MALAGA

Publicerad 2013-08-21 17:57:40 i Allmänt

Idag har jag och de tre återstående tjejerna här borta varit i Malaga! Det var riktigt härligt och mysigt att komma bort lite och uppleva en "storstad". Dock kände vi oss lite vilsna i början med så mycket folk, var höll hundarna hus egentligen? Efter ett tag vande vi oss och gick för att äta en efterlängtad lunch på restaurang för att sedan strosa runt i staden och inhandla lite presenter och annat smått och gott. Riktigt bra spenderad siesta!
 
Nu är det dags för mig att börja jobba igen, är i huset själv idag då vi bara är fem stycken här nu. Är ganska trött efter en lång dag men har i huvudet att det inte är så många pass kvar nu, en väldigt konstig känsla! Här får ni lite bilder från dagen!
 
 
Obligatorisk bilbild innan bilfärden till tågstationen!
 
På tåget!
 
 Caroline på en lång gata av massor av folk! Det var någon typ av festival för ett nysläppt vin, så det var mycket folk på gatorna!
 
Vi gick in i en byggnad där det var fullt av matstånd! Mycket fisk, frukt, oliver och nötter!
 
Lunch med tjejerna!
 
Caroline och Anna!
Riktigt god paella! 
 
Till efterrätt blev det munkar med chokladsås! Ni kan inte förstå känslan av tillfredställelse att äta dessa!
 
Mycket nöjd tjej!
 
Funderade starkt på att köpa dessa till min kära pappa, men avstod efter närmare eftertanke...
 
Så jäkla sjukt! Dock har vi nu listat ut hur de gjorde det, är det någon annan som kan komma på det...?
Solfjädrar var mycket populärt bland människorna på stan, blandat med volangklänningar och blommor i håret!
En fantastiskt duktig man på att måla tavlor med fingrarna! Jag tänkte lägga upp en video sen så ni får se!
 
Caroline köpte 11 stycken nagellack...
 
Vår avfart...!
 
Nej, nu är det dags att byta om till kläder täckta av bajs igen! Hej svejs!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INGA BILMEKANIKER HÄR INTE

Publicerad 2013-08-20 15:37:00 i Allmänt

Hej igen! Det här blir mitt andra inlägg för dagen, vilken bloggdrottning jag håller på att bli!
 
 
Jag sitter ute vid poolen med lite melon bredvid mig och en pussandes Sasha i knät!
 
 
Våran morgon fick en snabb omvändning när jag försökte starta bilen för att skjutsa Anna och Oscar till det nya huset och mig och Isabella till SOS 2. Det visade sig att bilen vägrade starta och gav bara ifrån sig ett litet pipljud när jag vred om nyckeln. Anna och Oscar som är rutinerade här borta sa att vi skulle rulla igång bilen som ledde till att vi fem först får pressa fordonet upp för vår lilla sluttning för att sedan springa bakom och putta i ett försök för att få den att starta. Det behövs tydligen inte att man ska behöva åka på GMU för att få militärträning här inte! Dock gav våra försök inga lyckade resultat och vi fick med trötta ansiktsuttryck ringa Tony, en av grundarna av SOS Animals som fick komma och skjutsa oss till respektive ställen. Morgonens pass blev alltså framåtskjutet lite och man märker hur mycket det gör för värmen!
 
 
 
Man känner sig så dum när man öppnar motorhuven och inte har den blekaste aning om vad man letar efter... De enda vi kom på var att det kunde vara problem på tändningen och hade som förslag att hoppa lite på bilen för att den skulle fungera igen!
 
 
Mycket stabilt!
 
Ett av mina mål denna sista vecka är att ligga ute i solen några timmar per dag för att det faktiskt ska märkas att jag nästan har varit här i Spanien i en månad. Det låter kanske inte så ansträngande men man är oftast så trött att man bara vill gå och lägga sig i sängen och sova. Tur att jag har min kära Harry Potter!
 
Jag skulle vilja tillägna en stor kram till en av mina bästa vänner Markus Krieger som flyttar till New Orleans i USA idag för att börja på golfcollege i fyra år. Jag kommer att sakna dig och önskar till all lycka!
 
Hoppas ni har det bra där hemma, vi ses ju faktiskt snart!
 
 
 

RÖSTEN SOM AV EN ÄNGEL

Publicerad 2013-08-20 13:22:00 i Allmänt

Som ni har väntat på detta ögonblicket! Jag ber om ursäkt för det, det tog längre tid än jag hade väntat mig att ladda upp ett klipp på youtube än väntat. Men nu ligger videon i alla fall uppe! Texten här nedanför är från igår!
 
19/8
 
Det här med kändisskap är jobbigt. Jag har skrivkramp över alla autografer jag har fått skriva hela natten. Både män och kvinnor har trånat och bett på sina bara knän att få gifta sig med mig. I alla fall i mina drömmar. Karaoken igår bevisade att rösten som alltid(...) låter så bra i bilen inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Dock försökte jag jobba lite mer med kroppen än med själva magstödet. Ni kan ju avgöra själv om jag lyckades med mina små avledningsförsök, nu när jag har lagt upp videon för hela världen. Jag förväntar mig 7000 visningar första dygnet...
 
 
 
Idag har vi tagit det lugnt. Det var lika trevligt på Tapas Bar igår som förra söndagen, och förhoppningsvis håller traditionen i sig tills min sista söndag nästa vecka, som är den sista heldagen för mig i Spanien!
 
Svettig tjej efter ditt livs uppträdande!
 Pizzan var en stabil återställare efter adrenalinet som flödat!
 
Vi tog precis adjö av Sofia som åker hem idag, hon var bara här i "ynka" 19 dagar. Det kommer bli tomt utan henne, som har varit här precis lika lång tid som mig! Nu kommer vi vara fem stycken och den 23 åker Oscar så då blir vi fyra stycken tills jag åker den 26. Den 27 anländer en ny tjej, som jag alltså inte hinner träffa. Det kommer bli lite körigt med så få volontärer när man har tre olika ställen att åka till men troligen kommer allt funka bra ändå! Den 31 flyttar de dessutom till det nya huset så då förkortas lite res- och arbetstid!
 
Jag saknar er! KRAM

FÖRSTE BAJSPLOCKARE

Publicerad 2013-08-18 12:28:58 i Allmänt

Hej från värmen!
 
Jag sitter och äter lite lunch efter en väldigt kort powernap på 20 min. Flugorna har blivit min och alla andras värsta fiende här. Man står inte ut med att de kryper på en, vilket tycks vara deras enda mening med livet. Härnäst på schemat är att placera mig själv ute i solstolen med Harry Potter och De vises Sten i mina händer.
 
Jag befann mig här i huset på första passet idag och då man redan är hemma när man är klar får man lite extra tid på sig. Med den tiden åtog jag mig att städa toaletten, en mindre trevlig syssla. Dock känns det väldigt skönt nu när ALLT smuts och äckel är borta, vilket var en del!
 
På tal om mindre trevliga sysslor så vill jag nu hänvisa er till rubriken. Jag har utnämnt mig till första bajsplockare, i alla fall för dygnet! Klockan tre på natten idag vaknas jag av tro det eller ej en högljudd prutt. Sedan börjar en mindre trevlig odör sprida sig vilket tyder på att Aslan, en av våra valpar här i huset, har just diarréat på vårt sovrumsgolv. Då ingen annan verkar vilja ta sig an denna överraskning masar jag mig upp ur sängen, ut på gården, tar med mig bajsskraporna, tar bort diarrén, lämnar tillbaka skraporna och hämtar in de skälliga hundar som har smitit ut. Sedan torkar jag upp resterna med toalettpapper och moppar, för att slutligen spraya lite air-refresherner och gå och lägga mig igen, mindre fridfull än tidigare.
På morgonen är jag dessutom den första som stiger upp och känner än en gång lukten av bajs, denna gång i köket. Så jag upprepar proceduren, nu klockan sju på morgonen. Jag vet inte vad ni tycker, men jag anser att jag förtjänar titeln Förste Bajsplockare!
 
Mina två närmsta vänner, bajsskrapa ett och två!
 
Imorgon ska jag försöka skriva om något lämpligare ämne!
 
Kram på er!

SMUTSIG

Publicerad 2013-08-17 12:11:00 i Allmänt

Hej på er!
Mitt första pass idag ägde rum på SOS2 och jag tänkte att jag skulle visa er hur man ser ut efter en morgon där!
För att förklara fläckarna skulle jag väl säga att det är en blanding mellan jord, bajs och kiss!
 
Malagas next top model!
 
 
 
Det ser bättre ut än vad det är...
 
Hoppas ni känner och är fräschare än mig, det är ganska lätt!
 
Kram på er!

ETT MIRAKEL HAR SKETT!

Publicerad 2013-08-16 22:40:15 i Allmänt

Vi har fått valpen! Valpen som hade fästingar överallt och som jag nämnde senast i förra inlägget! Anna och Sofia var ute på promenad och mötte valpen och gosade med den. Då kommer grannen körandes och säger "Perro, for you!"! Så nu är han tvättad i loppmedel och med fästingdroppar. Det enda som återstår är en röstning om han ska heta Valle eller Tobby! Jag tycker Valle och Anna Tobby, så vi får se!
 
 
 
 

MÅNGA BOLLAR I LUFTEN

Publicerad 2013-08-16 15:00:22 i Allmänt

Det känns som om jag har en del att skriva idag, om olika saker, så jag hoppas att ni hänger med! .
 
Igår var en trevlig kväll! Vi var hos Ann och Nicole, två frivilliga medhjälpare i organisationen. Deras hus var helt fantastiskt härligt, med vindruvsklasar i taket ovanför uteplatsen där vi satt och åt, fruktträd så långt ögat nådde och en BLÅ pool, istället för färgen grön som våran algförsedda pool företar sig. Vi fick äntligen en lagad middag och smakade riktigt bra för våra numera hyfsat avdankade smaklökar. Vi fick sällskap vid bordet av två engelska pojkar som kom från Leeds. Det var roligt att höra deras speciella dialekt och de var imponerade över oss svenskar som pratade så bra engelska... Vi fick även träffa många som hjälper SOS Animals på alla möjliga sätt vilket var roligt! Mestadels är det britter som har flyttat hit och hjälper till men också en del spanjorer. Eftersom vi var där för Anna som fyllde 20 år blev det tårta som avslutning. Den såg bättre ut än vad den smakade, men det var roligt att sjunga födelsedagssången på tre olika språk!
 
 
 
Anna och Nic!
Jag, Caroline, Greg och James!
 
Idag var vi lite trötta då vi kom hem klockan ett, något som tar på en när man går upp klockan sju varje morgon för att arbeta! Nu under siestan fick vi in en ny tikhund som heter Ernie... Vi har konstaterat att hon måste ha bulldog terrier i sig då hennes muskler är kraftigt visade samt ett underbett som har en charm i sig. Hon ser lite ut som ett monster faktiskt. Bakbenen är lite längre än frambenen och hennes kropp är lång. När vi fick hennes skulle vi precis lägga oss och ta igen lite sömn och Ernie hoppade direkt upp i min säng, så jag fick lite efterlängtat sällskap, dock med en ganska dålig andedräkt...
 
 
 
På promenaden idag kom valpen igen, han med så mycket fästingar, som jag för övrigt har döpt till Valle. När vi öppnade porten till vår gård slank han med in så vi bestämde oss för att ta bort alla återstående färstingar i hans öron innan vi tyvärr var tvungna att återlämna honom till grannarna igen. Dessa grannar väckte Oscar klockan fem på morgonen för två dagar sen av att de går runt med ficklampor. När Oscar går upp och kollar vad som händer ser han hur fem män pressar in minst femton hundar i en vagn med galler. Och när jag säger pressar menar jag det bokstavligt, då männen trycker in så många hundar de kan med hjälp av deras fötter tills de knappt får igen dörren. Sedan åker de iväg. Vi här på SOS har många funderingar om vad som kan ha hänt med hundarna, de flesta är hemskare än andra. En möjlighet är det så att de bara tog ut alla dessa hundar på jakt. Dock är sättet de behandlar dessa hundar på inte acceptabelt, på någon nivå!  
 
Våra hundar har det i alla fall bra!
Jag saknar er där hemma, men insåg att det bara är 10 dagar kvar tills jag åker hem. Jag har så blandade känslor inför det! Jag saknar alla men att komma hem insåg jag att jag måste tag i "verkligheten" igen, något som känns lite jobbigt här borta. Det känns i alla fall skönt att jag slipper kliva in i Rudbecks lokaler idag som de året yngre än mig måste göra!
 
¨Ha det bra, kramar!
 
 
 
 
 

SNABBA SOM VINDEN

Publicerad 2013-08-15 10:18:29 i Allmänt

Klockan 09.20 var vi klara med första passet vid nya huset idag. Det är definitivt personligt rekord! Dock var vi tre stycken och skyndande oss med endast två halvtimmespromenader. Det är nämligen så att vi ska på grillfest för att fira Anna som fyller 20 år idag hos Ann och Nick, ett par som brukar hjälpa oss med hundarna och renovationen av de nya kennlarna vid det nya huset. Planen är att köra kvällspasset klockan 15.00 istället för 18.00, för att alla ska hinna göra sig iordning innan vi åker klockan 19.00! Det kommer bli satans varmt och svettigt, men det är det värt för att få en fläskfilé, potatisgratäng och bearnaisesås istället för de ständiga torra matlådorna till middag!
 
Helt fantastiskt utsikt!
 
I morse klockan 07.00 väckte vi Anna (och en förvirrad Oscar som sover i samma rum) med en vacker födelsedagssång och presenter i en soppåse. Igår när vi var och handlade införskaffade vi en Coca Cola, en extra stor förpackning chokladflingor, kakor och två st chokladkakor, det vill säga Annas alla favoriter. Presenten var mycket uppskattad, även om hon såg tvivlande ut när vi räckte över en soppåse till henne, nyvaken som hon var.
 
Idag på promenaden gick vi förbi vad jag skulle säga var den störta Grand Danios jag någonsin har sett. Den var helt gudomligt fin och jättesnäll när han lunkade fram med stora steg för att hälsa på de mindre villiga hundarna. Hans huvud var ungefär dubbelt så stort som mitt! Sedan kom hans vänliga husse ut och började prata snabbt på spanska med oss. Jag frågade i alla fall på stapplande högstadiespanska vad de hette och fick reda på att den enorma vovven hette Stefano vilket var ett passande namn enligt mig!
 
Bilden ger inte riktigt honom rättvisa men här är han i alla fall!
 
Stefano och Rafael!
 
 
 
Kram från mig!!

SLAGSMÅL OCH NYA PROMENADRUNDOR

Publicerad 2013-08-14 22:08:29 i Allmänt

Hej på er!
 
Idag har jag definitivt en mer munter sida att visa upp här i bloggen! Jag har haft tre suveräna arbetspass på rad som har förhöjt humöret och arbetsandan rejält!
 
Igår var jag och Isabella och jobbade vid nya huset. Allt började bra och vi jobbade efter de invanda rutinerna. När vi ger fyra av de nio hundarna på plats är vi inte tillräckligt uppmärksamma på de två hundar som brukar skjuta fram och stjäla mat från de andra. En hund vid namn Prince lyckas göra det på den andra mindre medgörliga att dela med sig mat. Då börjar en högljutt hundslagsmål med exponerade vassa tänder och rivande klor. Och istället för att vara lugna och sansade som man ska vara i en sådan situation så stämmer jag och Isabella in i samtliga hundars skall och skäll. Då vi inte känner oss sugna för att stoppa någon kroppsdel emellan de två vildsinta och inte heller får grepp om deras bakben kommer vi på den brillianta idén att kasta matskålar på dem, något som endast ökade ljudnivån i situationen. Men medan jag inte kommer på några fler idéer för att stoppa fighten ser jag hur Isabella kommer in med en hink full med vatten och häller rätt över de två båda hundarna, en syn som skulle få vilken utomstående som helst att skratta! De såg verkligen ut som två dränkta katter (eller som en badad Selma, men det är endast få som vet hur den synen ser ut...)! Det löste i alla fall situationen, som egentligen såg värre ut var den var. Det blev bara några enkla småsår på båda hundarna och på promenaden gick de snällt bredvid varandra. Jag ser det som ett tillfälle att lära sig av mina misstag!
 
Gos med Matli!
Imorse var jag och Isabella återigen vid det nya huset och vi bestämde oss för att utöka en av våra nyfunna promenadsträckor till ännu en längre! Hon och jag har varit aktiva att hitta nya rundor och vi är nu uppe i tre stycken nyfunna! Det känns så mycket roligare att ha flera att välja på än att gå samma gamla sträcka om och om igen. Idag hittade vi en som snabbt blev min favorit. Det var en runda på ca 55 min och löpte sig uppe i bergen med en fantastiskt utsikt och utan varken mycket bilar eller människor! Det var två trötta volontärer tillsammans med fyra lika trötta hundar som kom tillbaka hem till huset, men likaså nöjda! Ska försöka ta med mobilen eller kameran nästa gång så att ni, på bild, får uppleva de fantastiska omgivningarna vi går i!
 
Taggade tjejer på väg till Lidl och Mercadona!
På siestan roade fyra av oss tjejer här borta med att åka och handla! Det skulle bli presenter till Anna som fyller 20 år imorgon och en flaska vin till ett par som vi ska hem på grillfest imorgon. Istället var bilen fullastad med mat till oss själva, av någon konstig anledning. Känns som om jag har nog med mat för dessa två sista veckorna här! Det var härligt att komma bort från huset ett tag, än dock bara för att handla!
 
Försöker leva upp till brödets budskap...
 
Massa kramar!

PRÖVNINGAR

Publicerad 2013-08-13 17:23:39 i Allmänt

Idag var en sådan förmiddag där gränsen för mitt tålamod fick tänjas rejält, vilket gick sådär. Jag plågades av en ständig huvudvärk, förmodligen av brist på vatten och för första gången fick jag en riktig kräkreflex av att skopa ner bajs i soptunnan, något som förmodligen såg ganska komiskt ut från en utomståendes perspektiv. Under promenaderna misstänkte jag att mina armar förmodligen förlänges ett antal millimeter per runda med dragande hundar, vilket i sin tur skulle göra att jag skulle se ut något som liknade en zombie med armarna hängandes på ett onaturligt sätt efter sidorna efter passets slut. Möjligen stämde min teori om armarna inte, men jag var i alla fall mer zombieliknande i bilen hem än dit, med kläder och lemmar täckta med smuts och bajs. Incidenten med att bli omkulldragen i en stor grussluttning minskade varken min hygien eller irritation.
 
Efter promenaderna fick jag tid att lugna ner mig lite till de rytmiska rutinerna att städa alla kennlar och sedan kunna sitta ner ett tag och gosa med hundarna. Man får tänka att allt vi gör leder till en bättre livskvalité för vovvarna, och jag skulle nog också springa omkring maniskt om jag inte fick utlopp för att den energi instängd i min kropp, vilket tillhör de här hundarnas vardag, speciellt på SOS2 där de bara får komma ut och får sällskap två gånger per dag. Då får man väl överse med hoppande, dragande och skällande hundar, det är bara vissa få dagar det tar knäcken på en!
 
 
 
Tyckte de låg så charmigt! Från vänster är det Matilda (Tillie) och Trasto!
 
Ikväll planerar jag att åka till nya huset och gå två riktigt sköna långpromenader! Det är bara på nya stället man verkligen kan göra det!
 
...och med det hoppas jag på att bli såhär glad!
 
Hoppas ni mår bra där hemma, jag saknar er!
KRAM
 

TRÖTTA VOLONTÄRER

Publicerad 2013-08-12 17:16:51 i Allmänt

Idag har det inte riktigt varit någon aktivitet i huset, utan vi har alla snarare haft en gemensam aktivitet - att ligga i sängen. Anledningen till detta är att vi igår, enligt tradition på söndagar, gick till Tapas Bar efter det då tidiga kvällspasset. Klockan åtta var alla mirakulöst tillbaka i huset efter sina tillsatta arbetsplatser och vi gjorde oss snabbt iordning, med våtservetter som en betydande faktor... Sedan traskade vi iväg de tio minuter det tar till restaurangen och satte oss och beställde pizza! Denna pizza råkar vara den godaste jag har ätit under mitt nittonåriga liv. Kanske var det därför vi var tvungna att vänta på den i mer än en timme. Men det var det värt och vi hade en fantastiskt rolig kväll! dessutom var det karaokekväll, något som byns pensionärer uppskattade högt, av deras uppträdanden att döma. Kändes skönt att få lite variation i vardagen, även om jag trivs ganska bra med dessa rutiner.
 
Så efter bara några få timmars sömn för samtliga volontärer ringde väckarklockan kl 06.45 i morse och det var bara att masa sig upp och göra jobbet man kom hit för. Det gick hyfsat bra men jag kan informera er om att både jag och Isabella gjorde en repris på min och Carolines upplevelse förra veckan, det vill säga haksläpp i soffan i väntan på våra vänner som skulle hämta upp oss. Sen har dagen bestått av mat, dryck, serien Game of Thrones och sista delen av Twilight. Ikväll är det dags igen och jag väntar mig ett mer entusiastiskt volontärer detta pass!
 
 
En väldigt dålig bild, men det var den enda jag hade från igår. Caroline ser sur ut eftersom hon inte fick sin pizza samtidigt som oss andra!
 
Det är en sak som jag skrivit förut som inte var korrekt och nu skulle jag vilja rätta mig själv. Det gäller stycket om munkorgar här i Spanien, som satt fast i slutet av Elvis och Sashas koppel. Det gjorde de inte bara för syns skull utan här i Spanien är det tydligen lag på att dessa "kamphundar" måste  ha på sig munkorg på allmän plats. Därför har vi dem fastsatta på kopplet, för att folk ska se att vi har någon typ av respekt för lagen.
 
Det handlar inte bara om hunden, utan mest om hundens ägare!!
 
Massa kramar!

EN FÖRMIDDAG PÅ SOS 1

Publicerad 2013-08-11 11:44:06 i Allmänt

God förmiddag på er!
 
I morse jobbade jag och Caroline här i huset, det vill säga SOS 1 och tog massa kort för att kunna visa er i bilder lite hur vi jobbar här borta i värmen!
 
Vi börjar med en dagens outfitbild! Man kan väl säga att det kommande dagarnas outfitbilder kommer se precis likadana ut så ni får nöja er med endast denna vackra avbild!
Även min vän Caroline kör på samma klädsel några dagar i rad, som de flesta här!
 
Man börjar passet med att kolla vilka som ska ha medicin och vad de ska ha!
 
Som man sedan stoppar ner i korvar så att hundarna tar de lättare!
 
 Sen är det dags för matning! Det gäller att hålla reda på hur mycket alla ska ha, vilka som ska ha vatten i och vilka som ska äta separat!
 
 Gott!
 
Sen är det dags för selning och koppling!
 
 Promenaddags!
 
Caroline, Lajka, Carmen och Diva! Kolla utsikten!
 Jag, Reina, Alsan och Disa!
 
 Sen är det dags för städning, först upp - bajsplock!
 
 Mycket vattenpåfyllning, i pooler och vattenskålar!
 
Eftersom vi inte äger en damsugare blir det mycket sopning. Ni vill inte ens se hur det såg ut i vårt hus, detta är bara från där vi tar hundarnas mat!
 
Sen är det dags för moppning!
 
 Och nu sitter jag här och bloggar! Bredvid mig brukar det stå en pastasallad som jag vanligen äter till lunch, men jag var så trött på det så det fick bli yoghurt och knäckemackor!
 
 
Nu blir det dags för lite poolhäng, med sol och sista delen av Twilight-serien! Jag ligger bra i fas med mina åtta medtagna böcker, två utlästa per vecka!
 
Ha en bra dag alla fina! KRAM
 

HUSET OCH SOS 2

Publicerad 2013-08-10 14:23:50 i Allmänt

Hej på er alla fina!
 
Jag kom på att ni förmodligen skapat er en egen bild på hur huset jag bor i ser ut och hur SOS 2 är uppbyggt. Jag är ledsen, men jag tänkte avbryta era fantasier och länka två filmer på youtube där ni kan se hur allt ser ut på riktigt! 
 
Här är filmen på huset! Det är gammalt och ofta väldigt smustigt, men man vänjer sig och jag har lärt mig att trivas bra!
http://youtu.be/gjy7cjKS0RY
 
Här är länken för att se hur SOS 2 ser ut, där det bor 19 hundar, fördelade i sju stycken kennlar. Filmen är filmad av min kompis Caroline som också volontärar här! Hennes egen blogg heter www.sosanimals.blogg.se !
 
http://youtu.be/fU6kOmwD-p8
 
Sen tänkte jag avsluta detta korta inlägg på en bild från gårdagens promenad på Tula, vår 16-åriga hund! Hon var här för ca 7-8 år sedan och blev adopterad av en gammal tant. När krutgumman fyllde 95 år kände hon att hon inte hade orken eller energin kvar för att kunna ta hand om Tula längre, så hon fick komma tillbaka till oss! Hon har det bra här som hennes sista tid i livet. Hon ligger mest på mitt rum och sover hela dagarna, när hon inte är ute och går på sin tio minuters-promenad eller äter! Riktigt go tjej!
 
 
Kram!

KÄR OCH LYCKLIG

Publicerad 2013-08-09 15:23:32 i Allmänt

Ja, det vet ju försäg de flesta att jag har varit de senaste två månaderna. Men jag tycker bara att det är rättvist att få vänsterprassla lite nu när man är borta från sin pojkvän under hela 26 dagar. Jag har därför skaffat mig en substitut, en som jag till och med får pussar av. Hon heter Sasha. Ni har förmodligen sett hennes namn här tidigare i bloggen men jag tänkte berätta lite mer om henne och varför hon snabbt har blivit min favorit!
 
 
Sasha är född i maj 2011, alltså är hon lite mer än två år gammal. Hon är förmodligen någon blandning av Amstaff, Stafford Terrier eller liknande, något som kan få folk att ha förutfattade meningar om henne.
Tills hon var tio månader gammal bodde hon hos ett ungt par här i Spanien. När det tog slut mellan dessa två tog mannen ut sin frustration på Sasha genom att misshandla henne. Tillslut lyckades kvinnan få bort henne från mannen, men då hon inte kunde behålla henne själv kontaktade hon SOS som tog sig an henne. 
Vad jag har förstått har Sasha haft en resa tillbaka till att kunna lite på människor och idag är hon världens goaste hund. Så fort man går in i kenneln till henne överröser hon en med pussar och söker efter kärlek och klappar. Ibland finns en viss osäkerhet för vissa andra hundar då hon aldrig riktigt kunnat utveckla sin kunskap om hennes arts signaler och språk. Just nu bor hon med Elvis, som ser ut lite som hon själv, och det funkar hur bra som helst. Vissa vovvar går bra och vissa inte, och jag önskar att jag visste varför. Förhoppningsvis lär jag mig lite mer om det under dessa veckor.

I morse, i slutet av förmiddagspasset bestämde jag mig för att ta ut Sasha och Elvis på en långpromenad, som morgonens sista promenad. Detta ledde till att jag hade mitt mest lyckliga ögonblick hittills under mina åtta dagar här på SOS. Vilken jäkla hund! Mestadels av tiden kollar hon upp på mig för att söka kontakt, drar aldrig i kopplet, och lyssnar på nästan allt man säger. I mitten av promenaden kunde jag till och med släppa henne lös, och vilken lycka! Hon påminde mig lite om min egen hund Selma och hennes beteende, som jag under de här dagarna påmints om hur otroligt mycket jag värderar och uppskattar.
Sasha har all potential i världen att bli en helt otroligt grym hund (än vad hon är nu såklart!), bara hon får någon med kunskap, tålamod, vilja och energi att ha en sprallig hund som har en önskan att behaga alla människor som vill lära henne något, och snabbt går det dessutom!
 
Det här uttycket får man jämt och ständigt från denna underbara hund, som trånar efter kontakt!
 
Om ni ser i slutet av kopplet så sitter det en munkorg där. Det finns på både Elvis och Sasha bara för "syns skull", för att folk ska bli lugnade när de ser oss gå med dessa två. Hela grejen ger mig rysningar!
 
Här är Sashas kennelkompis Elvis!
 
Om inte mamma hade satt dödsstraff på att ta hem en hund härifrån, skulle jag ha köpt henne här och nu. Utan tvekan. Men istället berättar jag lite för er om min andra kärlek, för att ge henne möjligheten att få ett bra hem, något som hon förtjänar! Så om du känner något som helst intresse för min favorittjej, kika in på hennes profil på SOS hemsida, här har du den:  http://www.sos-animals.se/products.asp?r_id=97164
 
Kram från mig!
 
 
 
 
 
 

EN VECKA!

Publicerad 2013-08-08 17:36:58 i Allmänt

Sju dagar har gått sen jag kom till SOS Animals här i närheten av Malaga! Tiden har gått både snabbt och långsamt. Eftersom vi går upp sju på morgonen och lägger oss elva-tolv på kvällen blir dagarna här väldigt långa, så det känns som om jag har varit här länge men en vecka har ändå susat förbi. Den hemska värken i magen av hemlängtan börjar sakta släppa och jag börjar trivas riktigt bra med dessa rutiner. Konstigt det där!
 
Eftersom jag har varit här nu och bloggat i en vecka tänkte jag förklara lite mer utvecklat hur en dag här på SOS ser ut!
 
06.45 - Väckarklockan ringer och jag stiger upp, smörjer in mig, klär på mig, äter frukost och borstar tänderna.
 
07.30 till ca 11.30 - Alla åker till sina fördelade ställen att jobba på, något vi bestämt kvällen innan eller vid frukosten. Två åker till SOS 2, två åker till nya huset och två stannar kvar där vi bor. Man börjar passet att ge medicin till de hundar som ska ha samt att ge mat till alla. Sedan är det dags för promenader och städning. Städningen innehåller att plocka bajs, spola vatten över golvet, skrapa och moppa bort allt vatten. Sedan byter man vatten i hundarnas vattenskålar och små pooler som de har inne i kennlarna och även i play-pen som kan beskrivas som en liten inhägnad hundgård. Där spenderar hundarna sin tid när vi städar eller går ut med andra hundar. Vid huset är två grupper hundar där halva dagen var.
 
Ca 11.30 till 18.00 - Siesta. Man gör lite vad man vill. Man ligger och sover, solar, kollar på film eller serier, bloggar, äter eller annat. Jag tillbringar mycket av min tid av att läsa mina medtagna Twilightböcker för att sedan gå vidare till Harry Potter. Mina två stora favoritserier av böcker i livet!
 
18.00 till 22.00 - Eftermiddagspasset som ser ut som förmiddagspasset. En eller två dagar i veckan behöver vi inte åka till SOS 2 då frivilliga så kallade "dogwalkers" kommer och hjälper oss med hundarna där.
 
22.00 till 23.00-00.00 - Vi äter, gör oss iordning för kvällen och pratar. Sen är det läggdags för att vakna upp till ännu en likadan dag!
 
 
Jag skulle vilja hälsa en stor puss till min pojkvän Titus, jag saknar dig!
 
Kram till er alla!
 
 
 

LJUSETS HASTIGHET

Publicerad 2013-08-07 17:26:05 i Allmänt

 
 
Okej, dagen kanske inte har gått precis så snabbt men idag har lätt varit en dag där timmarna har flugit iväg, förmodligen för att jag har tillbringat en del tid till att sova ikapp de powernaps jag har missat under de två senaste dagarna.
Jag och Caroline började dagen på det nya stället där morgonpasset flöt förbi snabbt och smidigt. Då det tar längre tid på SOS 2 får man oftast vänta ca en timme utan att ha något riktigt att göra. Den timmen spenderade vi i en soffa i det nya huset, med huvudena lutandes mot varsin sida och sov med öppna munnar. Tidiga mornar, solen och arbetspass tar tydligen mer än vad man tror.
 
När Anna äntligen kom och hämtade oss tog vi med en av mina favoritvalpar, Charlie, med oss hem då han skulle få ett rejält bad innan han skulle skickas vidare till en tant där han ska tillbringa natten. I morgon bitti kommer en såkallad pet-taxi och hämtar upp honom och två andra hundar för att köra den två dagars långa resan till England för att få ett nytt hem! Det är otroligt roligt att så många hundar adopteras bort härifrån! Mer än 100 hundar har fått nya hem hittills i år! Dock var det lite jobbigt att se Charlie och hans brorsa Sammy ovetandes skiljas för alltid, men man får tänka att det bara är positivt.
 
Det blev ingen ro och vila efter första passet, om man inte räknar med timmen av dreglandes i soffan, utan jag och Anna släppte av de andra och åkte tillbaka till det nya huset igen för att ta med husets "vakthundar", Flow och hennes 3-månadersvalp Frankie till veterinären. Det blev en gnällig och stökig resa i baksätet, orsakad av Frankie, dock utan spyor denna gång! Väl där fick de båda vaccin och en rutinkontroll. Flow hade skadat ena tassen och fick ha munkorg då de skulle rengöra den. Det gjorde ont i mig att hålla i henne medan och skrek och försökte komma loss, men jag försökte hela tiden tänka, än en gång, att det var positivt.
 
Väl hemma igen läste jag ut min bok och sen slocknade jag två timmar i sängen! Om en kvart är det dags att åka igen, det blir ett tidigt pass idag då bil och hundar ska hinna till veterinären kl 6!
 
 
På hemvägen blev det äntligen lite lugn och ro!
 
Kram!
 
 
 
 

EL CHORRO

Publicerad 2013-08-06 17:50:44 i Allmänt

Idag har det, som alla andra dagar, varit en varm dag! Vi bestämde oss redan igår för att göra en liten utflykt på siestan. De som har varit här ett tag visste om en insjö uppe i bergen som innehåller sötvatten. Denna sjö ligger i ett område som heter El Chorro. Man kunde redan se från långt håll när vi slingrade oss upp i bergen en stor sjö med turkost vatten, riktigt häftigt!
Vi tog med oss två valpar som gillar och bada, vilket resulterade med två spyor i baksätet, båda på ditvägen! Jag kände mig ganska lättad att jag satt i framsätet, trygg från magsyra och nermalt torrfoder. När vi väl kom dit var det full fart ner i vattnet för att ungefär tio minuter senare slockna i skuggan av en buske! Då fick vi tid att gå ner i det ljuvliga vattnet och simma lite. Otroligt härligt och skönt att komma bort från huset ett par timmar! Dessutom har jag tillstånd att köra vår bil nu, så jag körde hem!
 
Idag har vi även ett födelsedagsbarn här i huset! Sofia fyller 23 år och det firade vi med att överraska henne med en tårta på lunchen. Jag och Anna åkte till affären efter vårt pass på SOS 2 och köpte den. Det fick mig att tänka på att jag egentligen också skulle fira min födelsedag här, om jag hade åkt då jag tänkte, i juli! Jag känner mig faktiskt lite lättad att jag slapp det, jag är för bortskämd med firande på landet varje sommar med mina nära och kära!
 
Dessa bilder ger verkligheten inte rättvisa, men här kommer några bilder från El Chorro!
 
 
 
 
Mycket glädje i ett trångt baksäte, dock innan spyorna...
 
 
 
Caroline, Oscar och Ossie!
 
 
Popsi!
 
Ossie och Popsi snodde Carolines handduk!
 
 Sofia och Sofias tårta! Ja, ni kanske ser att den är lite förstörd på kanten. Vem tror ni inte står på tå och ramlar och får hela fingret i tårtan om inte jag...?
 
Kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FULLPROPPAD

Publicerad 2013-08-05 15:33:08 i Allmänt

 
Fullproppad är ordet för dagen. Det förklarar vår bil när vi åkte hem från affären när vi hade enskild mat för alla sex personer här. Det förklarar våra tre kylar och två frysar här hemma. Det förklarar dessutom min mage efter en egengjord pastasallad, som har varit en av de få egengjorda maträtter som jag har uppskattat på dessa fem dagar! Förhoppningsvis blir det ändring på det efter idag. Nu har jag laddat på med resurser!
 
När jag pratade med Sverige idag på telefon berättade jag om fenomenet att man har slutat bry sig om att man är så äcklig, under ungefär 15 timmar per dygn! Man har slutat bry sig om när hundarna hoppar på en med tassar täckta av kiss och bajs, att mina kläder är mer bruna än sin ursprungliga färg, att man ständigt är kletig av att svett, och sist men inte minst, att min en gång ganska hippa frisyr nuförtiden ser ut som en risbuske! Jag tror att anledningen till varför detta fenomen har uppstått är just att hundarna inte bryr sig ett dugg (inte människorna heller för den delen, eftersom de ser likadana ut!), man får fortfarande lika mycket pussar och kärlek av dem. Idag när jag hade sopat klart runt poolen satte jag mig ner ett tag för att vila, och direkt kryper två underbara små vovvar upp, samtidigt, i mitt knä bara för att få gosa lite. Den känslan fulländar hela den här resan, vare sig man är täckt med bajs eller inte!
 
Den här lilla vovven som heter Billy fick hjälpa till att blogga idag, en riktig Paris Hilton-hund kan jag säga!
 
 

SVETTMAJA

Publicerad 2013-08-04 12:30:09 i Allmänt

Ja, jag svettas! Konstant. Men hellre svettas än frysa antar jag.
Idag fick jag privilegiet att vara vid det nya huset igen, vilket snabbt har blivit mitt favoritställe av alla tre. Det är helt underbara promenader där med utsikt över bergen och husen. Dock är det hemskt mycket kvar att göra på stället, främst för hundarna. En play-pen, där hundarna leker av sig, ungefär som en hundrastgård, måste byggas. Man märker på hundarna hur rastlösa de är när man kommer och det tar ungefär 20 min för dem att lugna ner sig på promenaderna. Planen är att alla hundarna ska kunna vara på det nya stället så småningom, vilket skulle vara hemskt mycket smidigare! Dock kommer det ta lång tid då det bara är frivilliga volontärer som kommer och hjälper till att bygga allt. Av någon anledning verkar det vara så mycket svårare att vara organiserad och planerad i andra länder än Sverige, något jag kan ha lite svårt för. Jag antar att det bara är att lära sig att acceptera!
 
Jag blir bara mer och mer kär i hundarna här för varje dag som går och jag är glad att de får chansen att få nya hem!  De flesta är så himla gosiga och försöker krypa upp i knät på en, oavsett om de har storleken som en råtta eller som en stor varg. Det är en viss skillnad mot hemma där man snarare måste tvinga vovven att gosa med en, även fast det inte får mig att sakna henne mindre!
 
Här är jag, Kika och Tom på morgonpromenad! Ja, ni kan ju se vilka underbara omgivningar vi får gå bland!
 
 Det här är under andra promenaden, med mina bästa gosisar, Charlie och Sammy! Ca 5 månader, jobbar hårt för att de ska lära sig att gå bra i koppel, och vi gör framsteg!
 
Ha det toppen alla små läsare!

JOBBIG ERFARENHET

Publicerad 2013-08-03 17:47:29 i Allmänt

I morse var det jobbigt, och inte för att man svettas som en gris när man går runt och plockar bajs, eller när man måste utfodra 15 st hundar och hålla reda på precis på vad alla ska ha. Nej, det gör jag gladeligen. Dock är det hemskt när man möter en liten vilsen valp som traskar runt på gatan och söker kärlek. Jag och min kompis Isabella som var ute på vår första promenad fortsatte att gå och den lilla svartvita valpen, inte alls olik en grand danois-valp, traskade efter. Då vi kom fram till huset bestämde vi oss för att ringa Anna som vet allt och fråga hur vi skulle göra innan vi tog med den lilla vilsna valpen in. Då fick vi reda på att valpen var grannens, vår granne som har minst 10 hundar som han är helt okapabel att ta hand om och helt enkelt inte bryr sig om. Dock hade jag märkt att den lilla krabaten hade lite fästingar i öronen så vi fick order att ta bort honom ur grannens synhåll (då han blir helt galen då vi blandar oss i hans hundar) och ta bort dem. När vi lyfte hans öron fick vi till vår fasa se hela örat HELT täckt med fästingar, sår och bölder. Jag gissar att min vän Emma skulle ha tuppat av vid åsynen, vilket vi nästan gjorde också. Men det var bara att bita ihop och försöka ta bort dessa äckliga små djur. Då vi gjorde det började det blöda här och där. Vi försökte lösa det genom att hämta papper men då följde lillen efter och smet in till grannen igen.
 
Det gör så ont att se dessa djur som man inte kan göra något åt. Som lever ett liv som inte är dem värdigt. Jag har glad att vi i alla fall lyckades få bort lite fästingar från den underbara lilla valpen, även om både jag och Isabella gick med en klump i magen hela förmiddagen.
 
Efter det blev det ett stressigt pass med det lilla avbrottet i arbetet. Vi tog ut sju hundar på samma gång vilket ledde till att jag fick gå med fyra samtidigt. Jag skulle inte kalla mig Cesar Millan men det är ändå en ball känsla! Även om kopplen trasslar till sig överallt och man känner sig lite som ett dragkampsrep när en hund vill gå och en hund vill stanna kvar och sniffa på något intressant.
 
Gick ut och fotade lite hundar åt er, inte det lättaste kan jag säga!
 
Här är en av mina favvosar, Sascha!
 
Dag två känns bra och jag känner att jag kan trivas med de här rutinerna. Två pass, ett på morgonen och ett på kvällen med ca 7 timmars siesta emellan där man får göra vad man vill.
 
Chloe och Lala!
 
En riktig gosig byracka!
 
Hört att det är riktigt varmt och skönt väder hemma, här är det ca tio grader varmare, orkar knappt ligga ute i solen!
 
Massa kramar
 
 
 

SMUTSIG, SVETTIG OCH GLAD!

Publicerad 2013-08-02 18:20:24 i Allmänt

Lite mer än första dagen har gått och rubriken talar väldigt mycket hur jag känner just nu!
Dagen började med ett alarm som ringde kl 07.00, vilket förmodligen är den tidigaste uppgången för mig den här sommaren. Dock gjorde det mig överraskande nog inte ett dugg då jag bara hade glada fjärilar i magen! Jag och tjejerna gick upp och gjorde frukost och jag fick veta att det hade spöregnat för första gången på flera veckor under natten, vilken jag hade varit helt omedveten då jag sov som en stock under alla de sju timmars sömn jag fick.
 
Vi hade dagen innan bestämt att jag skulle följa med Oscar till det nya boendet som vi ska flytta till om två veckor. Vi fick skjuts av Anna som är en av de två som är tillåtna att köra bilen då de har försäkringspapper klara. Jag och även Caroline kommer att få våra papper fixade så att även vi kan köra på dessa dåliga, guppiga vägar under dessa veckor.
 
Väl framme vid huset går vi och fixar medicin till de tre av tio hundarna som skulle ha det. Det fanns ett fall av kennelhosta och två fall av Leishmaniasis, som överförs av myggor. Den orsakar sår och även infektioner som kan ta död på hundarna om de inte får medicin. Dock existerar ingen smittrisk till varken hundar eller människor. Hundarna med denna sjukdom är inte tillåtna att bortadopteras till Sverige men däremot England då dess veterinärer är mer påläst om denna sjukdom än vad vi svenskar är.
 
Efter medicinering och matning, som kräver mycket repetition tills man vet vad alla ska ha utantill, var det dags för promenad! Vi började med en kennel med fyra hundar, varav alla hoppade på en när man gick in i buren! De är så tacksamma och glada för lite uppmärksamhet och kärlek så att man blir helt blödig! Selarna och halsbanden sattes på och iväg gick vi! Och vilken promenad sen! Det var helt underbart att gå i bergen med utsikt över husen och gårdarna nedanför med glada hundar runtomkring sig! Solen var mycket behaglig ca 20 min in i promenaden för att sedan bli väldigt, väldigt varm. Vi var två svettiga volontärer efter första promenaden! När man hade lämnat av fyra hundar var det dags för fyra till och jag fick välja att ta med två brorsor på fem månader. Jag kan inte ens beskriva hur ljuvliga dessa liv är! En av dem, Sammy, blev jag kär i direkt då jag märker hur han hela tiden under promenaden söker kontakt med en och trippar runt med sin underbara valpkropp! Vid andra passet ikväll ska jag försöka ta med kameran och fota dessa vovvar lite.
 
Till lunch blev det en improviserad linssoppa för oss tre nya volontärer. Jag behöver kanske inte ens beskriva hur äckligt det var? Sedan blev det sol och läsning för mig ett tag, blandat med gos med hundarna. Klockan sju är det dags för vårt kvällspass igen, som kommer se ut ungefär som det första!
 
 
 
 
 
Här kommer lite bilder från eftermiddagen!
 
Saknar er! Kram!
 
 
 
 

FRAMME!

Publicerad 2013-08-01 23:27:00 i Allmänt

Jag är framme, i värmen, bland hundarna, med tjejerna och med väldigt smutsiga fötter!
Resan gick bra, dock efter ett tårfyllt avsked med vänner, familj och pojkvän! När mannen i säkerhetskontrollen sa åt mig att le smilade jag i upp i något som inte riktigt försäkrade honom om mitt välstånd. Men efter ett tag höjdes mina axlar en aning och stegen blev raskare mot gaten då jag insåg vilket äventyr jag har framför mig! Jag steg på flyget som tog fyra timmar för att sedan landa i ett mycket soligt Malaga. Lite vilsen och nervös gick jag till bagagebandet och såg mig febrilt om efter den andra volontären som jag hade fått veta skulle vara på samma plan, som förövrigt hade det charmerande namnet Caroline! När jag såg att det var ännu en tjej som satt kvar med sitt bagage slog vi följe och väntade in en annan volontär som skulle komma en halvtimme senare. Men istället för att en till tjej satt kvar vid väskorna såg vi en ensam, liten, brunhårig tjej som gick iväg med sitt bagage och tog upp ett papper som var väldigt lika mina egna SOS-papper. Detta ledde till en liten rusch efter henne med packning och bagage och en klapp på axeln på denna Sofia som vi fick veta att hon hette. Hon skulle också till SOS och hade varit där i mars-april förra året. Efter presentationer och lite småprat mötte vi upp ett engelskt par som skjutsade oss till en affär där vi köpte mat till en vecka för att sedan äntligen åka till volontärhuset. Där mötte vi upp en tjej vid namn Anna som har varit här sen december (en riktig eldsjäl!) som direkt tog oss ut en liten runda med de fyra återstående hundar som inte hade varit ute på sista promenaden. Kändes härligt att gå i värmen med nya vänner och hundar!
 
Allt känns nytt och pirrigt! Det finns så mycket att lära sig! Vi fick reda på att vi tydligen ska flytta härifrån till ett annat boende. Detta skulle ha skett i måndags men eftersom kennlarna där hundarna vistas när inte vi jobbar med dom är trasiga. Därför har vi ett projekt här framöver en vecka eller två, utöver jobbet med hundarna. Dock känns det kul att få vara med i starten på något nytt, då man har koll redan från början!
 
Imorgon ska jag och Oscar, som har varit här sedan mars, åka till det nya huset och jobba med de nio hundarna som redan har flyttat dit. Det känns riktigt spännande! Jag ska försöka ta lite bilder imorgon så ni får en bild på hur jag har det!
 
Hoppas alla har det bra det hemma, jag saknar er redan!

Om

Min profilbild

Carolina Denijs

Mitt namn är Carolina Denijs och har alltid haft en stor passion för hundar. Under augusti månad kommer min stora dröm besannas genom att jobba som voIontär med övergivna hundar! Jag kommer att befinna mig i staden Villa Franco som ligger utanför Malaga i Spanien.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela